Dwelvers Forum
Not solved yet - 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Printable Version

+- Dwelvers Forum (http://forum.dwelvers.com)
+-- Forum: Dwelvers (http://forum.dwelvers.com/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Forum: Bugs/Issues & Crashes (http://forum.dwelvers.com/forumdisplay.php?fid=19)
+--- Thread: Not solved yet - 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return (/showthread.php?tid=1849)



0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Mello Tonin - 03-12-2017

Maybe this has something to do with changes to the fog of war, but now my Alt+PrtScr render as just a black bitmap like how it was white before.


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Sebt - 03-12-2017

The white plane happened to me when I was staring the game or returning to the game from desktop with Alt + Tab in Windows 10. Rasmus than changed it's colour to black. It's interesting that Windows saves that black plane instead or game screen for you. I haven't got any issues with Prt Scr or Alt + Prt Scr, got normal image from the game. I also wonder if that have something to do with using two monitors.


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Mello Tonin - 03-12-2017

I think we're running on different platforms. I'm noticing this on both Windows 7 (PC with dual monitors) and Windows 8.1 (Laptop with single monitor). I just use the Alt option on Windowed Mode or when using the dual monitors so I don't get extra data. The PrtScr is also generating the same behavior.


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Rasmus - 04-12-2017

Do you use borderless window or fullscreen Mello?

Added to the list of Bugs/Issues & Crashes!


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Rasmus - 07-12-2017

Version 0.11.16 released this bug is solved but need confirmation.

The issue came back for you at the same time as I fixed the flickering Sebt pointed out when going into fullscreen. I fixed the flickering by drawing a black background in the window. And now you get a black screenshot... So I fixed this issue by only drawing the black background when going fullscreen.


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Sebt - 09-12-2017

Well, in version 0.11.16 the white screens appears again, single flash for a split second when I do Alt+Tab or launch the game.


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Rasmus - 11-12-2017

How about you Mello? Is it working again?


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Sebt - 12-01-2018

Exactly Mello, is it Huh


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Mello Tonin - 14-01-2018

As long as I'm using the borderless fullscreen mode it works. Is there a reason then to keep both fullscreen and borderless fullscreen modes on the launcher?


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Rasmus - 17-01-2018

Yeah, I found a issue with laptops that have two graphic cards. If the low end graphic card manages windows, then we can't use borderless fullscreen on the high end graphic card. It's weird, perhaps I will come up with an solution soon.
But it still don't work with print screen in real full screen for you Mello? (Just needs to be sure Smile)


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Mello Tonin - 18-01-2018

Yeah It just gives me a black screen at the size of resolution my game screen is set to if I use a true full screen mode. I guess I need to break out the old laptop I have that has a secondary video card to use as a test bed as well. I think that's where these types of issues showed up to begin with anyways.


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Rasmus - 08-03-2018

I will take some time someday to look at this issue properly. But for now it's unsolved.


RE: 0.11.15 - Can't Render PrtScr in Full Screen Mode - The Return - Sebt - 08-03-2018

I wondered something Mello, when you take screenshot via Steam (F12) key does it also give a black screen in return?